Købsguide: Disse ting, skal du gå efter, når du skal købe leggings

Kvinder der dyrker yoga
Købsguide: Disse ting, skal du gå efter, når du skal købe leggings
Henrik Andersen
-
01/03/2023
-

Træningstights, eller leggings som de også kaldes, er en uundværlig følgesvend, når du befinder dig i dit lokale fitnesscenter, eller når du dyrker motion. Det kan dog være svært at finde de helt rigtige. Dog er der ingen grund til at fortvivle, for her får du en række gode råd.

Vælg den rigtige pasform

Det vigtigste er, at du vælger den rigtige pasform. Du kan få leggings til kvinder i mange forskellige udgaver, men ikke desto mindre gør det ikke valget nemmere. De skal først og fremmest være rare at have på, så du kan koncentrere dig om at træne. Det betyder blandt andet, at de ikke må stramme for meget.

Samtidig må de ikke være for løstsiddende, så de glider ned eller folder mod huden. Når du vælger træningstights, som passer, så bliver de på plads, samtidig med at du får frihed til at bevæge dig optimalt. Derfor bør du først og fremmest vælge en pasform, som matcher din krop – og det er bedst, hvis du kan prøve dem i en fysisk butik.

Leggings fås i forskellige pasformer, og du kan eksempelvis vælge mellem modeller, der har høj talje, lav talje samt med kompression. Højtaljede leggings giver ofte en mere formfuldendt pasform og kan være mere behagelige at bære, mens leggings med kompression kan give støtte til musklerne under træning.

Materialet er også afgørende

Leggings bliver fremstillet i forskellige materialer – eksempelvis bomuld, polyester, nylon og spandex. Hvert materiale har sine fordele og ulemper, og du bør vælge et materiale, der passer til dit behov. Bomuld er for eksempel blødt og behageligt, men kan miste formen over tid, mens spandex er strækbart og holder formen bedre.

Du kan få leggings i mange forskellige længder, og de strækker sig lige fra knælange leggings til leggings i fuld længde og alt derimellem. Længden af dine leggings kan påvirke, hvordan de ser ud med forskellige sko og tøj, og hvis du vil se godt ud, mens du træner, bør du overveje, hvilken længde der passer bedst til din stil.

Når du overvejer disse parametre, har du langt bedre forudsætninger for at finde de helt rigtige leggings til netop dit behov. Det gælder, uanset om du skal bruge dem til at dyrke yoga, styrketræne, spille håndbold eller noget helt fjerde. Så længe, de sidder godt og er behagelige at have på, bør du være glad.

Copyright 2024 - Pilanto Aps